Полицајац нападнут чекићем, терориста викнуо “Ово је за Сирију”

Полицајац нападнут чекићем, терориста викнуо “Ово је за Сирију”

SHARE

Париз — Министар унутрашњих послова Француске Жерар Коломб изјавио је да је нападач на полицајца испред катедрале Нотр Дам пре напада викнуо „Ово је за Сирију“.

Коломб је рекао и да је у личним документима нападача писало да је студент из Алжира.

Инцидент се догодио испред чувене катедрале када је непознати мушкарац чекићем кренуо да нападне полицајца и када се није зауставио ни после упозорења других полицајаца, који су пуцали на њега и ранили га у пределу груди, преноси Ројтерс.

Тужилаштво је одмах покренуло анти-терористичку истрагу.

Како се наводи, наоружани кордони полиције могу се видети око места где се догодио инцидент, а полиција је наредила градјанима да се држе даље од тог места.

„Ситуација је под контролом, један полицајац је лакше повредјен, нападач је неутралисан и пребачен у болницу“, објавила је полиција на Твитеру.

Агенција АП преноси да је наколико стотина људи који су се задесили у катедрали за време инцидента и остала унутра, а неки од сведока кажу да су се у време напада чула три пуцња и туристи који беже на све стране.

Како јавља извештач Б92 из Париза, полицајци су пуцали у нападача и ранили га у груди. Повређен је један полицајац, потврдили су званичници.

Танјуг

Share to Facebook