Осмаци на тесту нису препознали Теслу, али јесу звезду Гранда!

Осмаци на тесту нису препознали Теслу, али јесу звезду Гранда!

SHARE

Очигледно да је знање ученика пало на најниже гране јер нису умели да препознају Николу Теслу, док за младу Звезду Гранда нису имали никаквих недоумица.
Полагање завршног испита за ученике осмог разреда једне основне школе изазвао је велике контроверзе. Очигледно да је у појединим школама овај тест показао колике су заправо „рупе“ у образовању наше деце.

Учитељица која је дежурала на полагању завршног испита у једној школи написала је статус на Фејсбуку који је разочарао, али и шокирао јавност.
Наиме, она је написала како ученици нису успели да препознају једног од најпознатијих српских и светских проналазача и научника у области физике, електротехнике и радиотехнике, Николу Теслу, али да су препознали међу дежурним наставницима младу Звезду Гранда.
222937_uciteljica_ff

– Резултат завршног испита за ученике разреда основне школе: Ученици нису знали да на слици препознају Николу Теслу (имена неколико ученика су била понуђена), али су, међу дежурним наставницима, препознали младу звезду Гранда. То је то. Предајем се. Безнадежан сам случај, написала је учитељица на свом Фејсбук профилу.
Очигледно је знање ученика пало на најниже гране јер нису умели да препознају Николу Теслу, док за младу Звезду Гранда нису имали никаквих недоумица.

Како се вама чини ова тужна чињеница?!

Еспресо

Share to Facebook