Чешка влада је одлучила да више неће примити ни једног мигранта...

Чешка влада је одлучила да више неће примити ни једног мигранта по основу мигрантских квота

SHARE

Праг – . По схватању кабинета систем не функционише. Министарству унутрашњих послова дат је задатак да припреми Чешку државу на могући поступак који би против ње повела Европска комисија због непоштовања квота. Ово је данас после заседања владе јавности саопштио министар унутрашњих послова Милан Хованец (из Чешке социјалдемократске партије).

Хованец је изјавио да је „на основу предлога састављеног у министарству унутрашњих послова (чешка) влада, обзиром на погоршање безбедносне ситуације и неодрживост целог система релокације, наредила обустављање (примене) целог тог система“. Ово значи да чешка влада неће више примати никакве мигранте из Грчке или Италије по основи прерасподеле.

Хованец своје ставове уопште не скрива и прошле недеље их је изнео и у разговору за новине Право (ствар се врти око тога да квоте нису решење целе те „избегличке“ кризе и да Чешка не жели више да прима те „избеглице“ – прим.прев.)

Чешко министарство ће око мигрантских квота и даље преговарати с Европском Унијом али ће се припремити и на евентуалну одбрану у случају поступака поведеног против ње од сдтране ЕУ.

Од кад су усвојене тзв. „миграционе квоте“ Чешка је од планираних око 2.600 људи примила све заједно 12 комада.

Извор: Новинки

Share to Facebook