НОВИ ГВОЗДЕНИ ПУК  је интернет магазин посвећен традицији, историји,  нацији  као и нашим историјским савезницима (правим). Назив је иснпирисан Другим пешадијским пуком „Књаз Михајло“, који је познатији под називом Гвоздени пук. Пре свега инспирисан је чињеницом да овај пук током свог постојања и борбеног дејствовања у периоду од Балканског рата до Првог светског рата, никада није изгубио, односно није дозволио да његова застава падне или да буде заробљена.

Циљ ове странице је да учествује и да припомогне образовању своје публике, и да успут информише, односно да укаже на недовољно познато или на оно што је заборављено, а поготово на оно што је намерно скрајнуто. Заступамо идеју алтерантивног пружања информисања.

Такође НГП ће у свом даљем раду кроз вести настојати да покрије све оне теме које нису довољно заступљене на насловним странама новина, у ступцима колумни часописа, на интернет објавама ка линковима портала, у дневницима у пола осам, осам и у десет. Већ  на почетку можемо да обећамо да ова страница неће бити домаћин кичу и шунду, као ни тривијалностима из света домаћег политикансва.

Сајт ће се, баш као и страница на друштвеној мрежи одржавати искључиво ентузијазмом и уз приватна средства оних који су укључени у њен рад.

Сматрамо да имамо чиме да се поносимо. Слободни сте да изаберете узоре, али и изворе информисања.

NBS---fotodokumssssssssssssssssssssenta---fotogasdasdrafije---prvisssssvetskirat---F-0918